Softik Traveller

Handkastglidaren Softik Traveller är en lättseglare för termik- och hangflygning.

Hastkastglidare Softik Traveller, modellflygplan

Softik Traveller är helt färdig och leveras med allt erforderligt linkage. Man behöver bara sätta ihop kropp och installera radioutrusningen. Softik Travellerhar en mycket tålig vingkontruktion av balsa med klädsel av krympfilm. Vingen är tredelad med färdiga styrningar och kan tejpas ihop till full längd. Vingörat är gjort av bl.a. en laminerad balsabåge.

Främre delen av kroppen består av glasfiberarmerad plast med stjärtbom av kolfiberrör. Stabilisator och fena är av massiv filmklädd balsa och går lätt att skruva isär. Isärtagen ryms Softik Traveller i sin kartong.

Softik Traveller är mycket lätt och klarar den det tuffa livet med landningar på hanget utan att ta skada. Den slanka vingprofilen gör att den tar sig fram mycket bra även i god vind.

Radioutrustning

(ingår ej)

  • 2 st microservon Hitech HS-55 alt Graupner C3081 i kroppen.
  • Radiomottagare min 2 kanaler (Multiplex 5/6 el likn).
  • Ackumulator-pack 1 st av 4x700 mAh-celler (Ni-Mh micro AAA).

Fakta

Spännvidd: 88 cm
Längd: 67 cm
Vikt: 200 g installerad

Filmer

Fler filmer finns på vår YouTube-sida:
http://www.youtube.com/user/segelmodellflygplan/

Övrig information

Softik 1.4, Softik Traveller och Softik Traveller Elektro tillverkas i Tjeckien av företaget Soft Model och Jan Sedlacek.

Tillverkningen sker efter beställning och du kan därför få den i en egen färg. Leveranstiden är cirka 1 – 2 (en-två) månader, men vi har alltid några exemplar i lager. Så hör av dig genom att fylla i intresseanmälan.