Softik 1.4

Handkastglidaren Softik 1.4 är en lättseglare för termik- och hangflygning.
Softik med V-stabbe

Softik 1.4 är helt färdig och leveras med allt erforderligt linkage. Man behöver bara sätta ihop kropp och installera radioutrusningen. Softik 1.4 har en mycket tålig vingkontruktion av balsa med klädsel av krympfilm. Vingen är 3-delad och kan tejpas ihop till full längd. Om man tejpar vingdelarna tar planet mycket liten plats vid transport. Vingörat är gjort av bl.a. en laminerad balsabåge. Främre delen av kroppen består av glasfiberarmerad plast med stjärtbom av kolfiberrör. Stabilisator och fena är av massiv filmklädd balsa.

Softik med Krysstabbe
Softik 1.4 är mycket lätt och klarar den det tuffa livet med landningar på hanget utan att ta skada. Den slanka vingprofilen gör att den tar sig fram mycket bra även i god vind. Den har ett ”pekfingergrepp” på koppen som medger hårda kast för att få god höjd.
Softik 1.4 kan erhållas med V-stabbe eller krysstabbe.

Vår Softik 1.4 har under sommaren varit med på resor till Skåne, Alperna och Sälen i svenska fjällen och varit sist ner när vinden mojnat. Men den har även varit till stort nöje när hangvinden tilltagit och termiken gripit in.

KrysstabbeRadioutrustning

(ingår ej)

  • 2 st microservon Hitech HS-55 alt Graupner C3081 i kroppen.
  • Radiomottagare min 2 kanaler (Multiplex 5/6 el likn)
  • Ackumulator-pack 1 st av 4×700 mAh-celler (Ni-Mh micro AAA)

Fakta

Spännvidd: 140 cm
Längd: 80 cm
Vikt: 300 g installerad

Softik är byggprojekt hos Res-Glider » RES-Glider forum

Bilder

 

Elektrifiering

Johan Lindell i Falköping har gjort denna modifiering av sin Softik 1.4. Motorstorleken i Johans fall är en ”480-borstmotor” med 7 GP1100 celler vilket ger en lite tyngre Softik. ”Om man använder ”borstlös” motor och Lipo ackar går det nog att banta vikten till ca 400g. Hur som helst så tycker jag Softiken är klockren med El!!!” skriver Johan. Johan är redaktör för www.RES-glider.info/softik

Övrig information

Softik 1.4 tillverkas i Tjeckien av företaget Soft Model och Jan Sedlacek. Tillverkningen sker efter beställning och du kan därför få den i en egen färg. Leveranstiden är cirka 1 – 2 (en-två) månader, men vi har alltid några exemplar i lager. Så hör av dig genom att fylla i intresseanmälan.