Ocelot

Ocelot är en högprestandaseglare avsedd för hang- (Klass F3F), termik- och hastighetsflygning (60″ racing category). Ocelot har, trots sin fantastiskt höga finish, en mycket robust kontruktion för att tåla häftiga manövrar, gummirepsstart och tuffa landningar på hanget.

OcelotMaterialet består av glasfiberarmerad plast och kolfiberförstärningar. Vingen är hel och har skevroder. Den kan även beställas med flaps. Ocelot har V-stabilisator med höjdfunktion.

Ballaströr och krok

Ocelot levereras med mycket av linkagearbetet redan utfört. Det enda du själv behöver göra är att ta upp hål för och montera servon och mottagarutrustning samt att vikta in modellen. OCELOT har i kroppen under vingen ett ballaströr inbyggt och vikten och tyngdpunkten kan justeras med vikter av dels metall och dels av trä. Vikten kan ökas stegvis med 250 gram. OCELOT leveras komplett med ballaströr och monterad krok för gummirepet. Ballast-kit kan beställas separat.

V-stabbe med v-stabbefuktion är tillval

Du kan nu beställa din Ocelot med dubbelt linkage till V-stabben och du får därmed möjlighet att flyga med renare svängar. Värdefullt när man ligger och söker termik.
Tillverkningen sker efter beställning och du kan därför få den i din egen färgkombination, läs mer på vår beställningssida.

Radioutrustning

(ingår ej)

  • 3 st microservon Hitech HS-55 alt Graupner C3081. (+ ytterligare 2 st på vinge med flaps) el likn storlek.
  • Radiomottagare min 5 kanaler (Multiplex 5/6, Hitech 555 el likn)
  • Ackumulator-pack 1 st av 4x700 mAh-celler (Ni-Mh micro AAA)

Fakta

Spännvidd: 147 cm
Längd: 93 cm
Vingareal: 24 dm²
Vingprofil: MH-30 mod.
Vingbelastning: 26 g/dm2
Flygvikt: 630 g – 1.2 kg
Radio: 10 mm mikroservo i vingarna. Mikroservo och mottagare i kroppen.

Modellen har inbyggt rör för viktjustering. Ballast-kit säljes separat.

Filmer

Mer filmer hittar du på vår YouTube-sida:
http://www.youtube.com/user/segelmodellflygplan/

Bilder

Klicka på bilderna för förstoring. Samtliga bilder © Jaroslav Vojta

V-stabbeinstallation

Ritning

Övrig information

Modellsegelplanen Ocelot och Lynx tillverkas i Tjeckien av DSmodel. Tillverkningen sker helt för hand i specialbyggda formar och har en mycket hög finish.

Exempel på färgkominationer - Ocelot stabilisator Tillverkningen sker efter beställning och du kan därför få den i din egen färgkombination (Pristillägg kan förekomma vid specialfärger). Leveranstiden är cirka två (2) månader, men vi har alltid några exemplar i lager. Så hör av dig genom att fylla i intresseanmälan. Där kan du se färgerna, men anmälan är på intet sätt bindande.

DSModel – Ocelot och Lynx tjeckiska webbplats. Information finns på engelska.