Lynx

Lynx är en högprestandaseglare avsedd för hang- (Klass F3F), termik- och hastighetsflygning (F3B racing category). Lynx har, trots sin fantastiskt höga finish, en mycket robust kontruktion för att tåla häftiga manövrar, gummirepsstart och tuffa landningar på hanget…

och inte minst Dynamic Soaring!

Materialet består av glasfiberarmerad plast och kolfiberförstärningar. Vingen är tvådelad och har skevroder och flaps. Lynx har sidroder och stabilator (hel rörlig stabilisator). Lynx

Ballaströr och krok

Lynx levereras med mycket av linkagearbetet redan utfört. Det enda du själv behöver göra är att ta upp hål för och montera servon och mottagarutrustning samt att vikta in modellen. Lynx har i kroppen under vingen ett ballaströr inbyggt och vikten och tyngdpunkten kan justeras med vikter av dels metall och dels av träpluggar. Vikten kan ökas stegvis med 450 gram. Lynx leveras komplett med ballast-kit och monterad krok för gummirepet.

Tillverkningen sker efter beställning och du kan därför få den i din egen färgkombination, läs mer på vår beställningssida.

Radioutrustning

(ingår ej)

  • 4 st servon för skevroder och flaps i vingarna max 10 mm tjocka t ex Hitech HS-125 eller likv.
  • 2 st servon för höjd- och sidroder t ex HiTech 81 MG eller likv.
  • Radiomottagare min 5 kanaler (Multiplex 5/6, Hitech 555 el likn)
  • Ackumulator-pack 1 st av 4x700 mAh-celler (Ni-Mh micro AAA)

Fakta

Spännvidd: 204 cm
Längd: 114 cm
Vingareal: 32,5 dm²
Vingprofil: RG 15
Vingbelastning: 34,10 g/dm2
Flygvikt: 1250-1700 g
Radio: 10 mm servo i vingarna. Servo och mottagare i kroppen.

Filmer

Mer filmer hittar du på vår YouTube-sida:
http://www.youtube.com/user/segelmodellflygplan/

Bilder

  

 

Ritning

Ritning - Lynx

Övrig information

Modellsegelplanen Lynx tillverkas i Tjeckien av DSmodel. Tillverkningen sker helt för hand i specialbyggda formar och har en mycket hög finish.

Exempel på färgkominationer - Ocelot stabilisator Tillverkningen sker efter beställning och du kan därför få den i din egen färgkombination (Pristillägg kan förekomma vid specialfärger). Leveranstiden är cirka två (2) månader, men vi har alltid några exemplar i lager. Så hör av dig genom att fylla i intresseanmälan. Där kan du se färgerna, men anmälan är på intet sätt bindande.

DSModel – Ocelot och Lynx tjeckiska webbplats. Information finns på engelska.